Yrkesprogram

Yrkesprogram på Malgomajskolan, Lapplands bästa gymnasium.

På den här sidan finns information om skolans yrkesprogram

Vad kan jag hitta här?

Här finns information om t ex vilka program du kan välja som förbereder dig för arbetslivet direkt efter gymnasiet.

Viktiga personer

Här finns också information om vem som ansvarar för vad.

VILHELMINA

Arbetslivet

Vård & omsorg

Är du intresserad av att jobba med människor? Vill du gå en spännande yrkesutbildning? Har du tänkt börja jobba direkt efter gymnasiet?
Då är Vård- och Omsorgsprogrammet något för dig!
Vård- och omsorgsprogrammet på Malgomajskolan ger dig möjligheten att få jobb direkt efter studenten samt möjlighet att läsa vidare direkt eller senare.

El & Energi

Vill du jobba med modern teknik och modern utrustning? Vill du jobba med människor och teknik i ett serviceyrke? Då passar El- och energiprogrammet för dig. Den första delen av utbildningen (första läsåret) är gemensamt för alla elever oavsett inriktning hos oss på Malgomajskolan i Vilhelmina. Vi sätter eleven i centrum och utbildningen anpassas till ditt intresse. Teori varvas med praktiskt arbete, laborationer och övningar. Vår specialitet i Vilhelmina är att du kan skapa din egen yrkesprofil.

Restaurang & livsmedel

Restaurang- & livsmedelsprogrammet på Malgomajskolan i Vilhelminaa vill ge en grundläggande yrkesutbildning i samarbete med olika företag för arbete i restaurang-, service och hotellbranschen där det finns oändliga möjligheter i olika yrken t ex servitör/servitris/bartender – vidare till hovmästare/restaurant manager/F & B manager, sommelier, kock – vidare till Suos chef, kökschef, style manager, mood manager, service agent…..

Handel & administration

Inriktning: Handel & service
Yrkestitel: Företagssäljare

Vill du arbeta inom handel, service och marknadsföring, samt lära dig mer om företagande?

– Då är Handels och administrationsprogrammet på Malgomajskolan rätt val för dig!

Fordon & transport

Möt framtiden – sök fordonsprogrammet på Malgomajskolan i Vilhelmina!
I alla tider har människan haft ett behov av att kunna förflytta sig själv och olika föremål. I dag är behovet av snabba, exakta transporter och effektivt underhåll av fordon större än någonsin tidigare. I motor- och transportbrancherna finns det därför många framtidsyrken för dig på fordons- och transportprogrammet som lever upp till kraven. Förutom sedvanliga grundkunskaper är gott kundbemötande, kunskaper om hållbar utveckling samt goda kunskaper i data och elektronik viktiga på dagens arbetsplatser.

Biträdande rektor yrkesprogram

Carola Bergh