Här kommer några bilder från fjällsäkerhetsdagen utomhus den 19 mars. Fixering av ben, hjälmavtagning och omhändertagande vid nedkyld person. Det var främst våra vårdelever som höll i instruktioner och undervisning för 9:orna!

Före denna utedag hade vi vårdlärare föreläst om första hjälpen och nedkylning, under teoridagen på Hembergsskolan den 13 mars.  Vi hade en fantastisk dag med strålande sol, duktiga elever och sammantaget ett riktigt trevligt arrangemang!

Fredagen den 15 mars var vi på studiebesök på Glesbygdsmedicinskt centrum i Storuman. Där fick vi bland annat testa digitala stetoskop och samtala i virtuella rum. Dessutom fick vi en föreläsning om utveckling av drönare för att kunna leverera ut medicin i glesbygd och andra tekniska lösningar för att göra vård tillgänglig för alla. Tyvärr glömde vi bort att ta bilder därifrån.

Text och foto: Margareta Blomgren