Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör

Genom att utbilda dig till gymnasieingenjör kommer du få gott om arbetsmöjligheter! Då industrin arbetar med att automatisera och digitalisera sina tillverkningsprocesser finns det finns gott om lediga jobb inom produktionsteknik och automation. Därför är det ett ypperligt tillfälle för dig som går tekniska linjen att ansöka till denna utbildning i digital produktionsteknik på två terminer med tonvikt på produktionsstyrning, lean och automation.

Inlandets teknikpark (Inlandets företag) står bakom satsningen och utbildningen Gymnasieingenjör har sin utgångspunkt i Toyotas produktionsfilosofier där du lär dig så kallad ”Lean”-teknik, för att kunna optimera ett produktionsflöde. Ett optimerat produktionsflöde gör det lättare att förstå var man ska automatisera och hur processen ska styras. Moderna processtyrningssystem omfattar hela processflödet från inköp till färdig produkt.

Minst 30% av utbildningen sker ute på företag, och helårsutbildningen kommer att ge dig goda kunskaper i grundläggande ingenjörsteknik, lean-teknik, programmering av industrirobotar samt optimering av processflöden och hantering av olika produktionsstyrningssystem.

Vi har fortfarande platser kvar!

Sista ansökningsdag till utbildningen Gymnasieingenjör är 20 juni 2018 med kursstart 3 september 2018. Antagningsbeslut kommer senast den 28 juni 2018.

 

Är du intresserad?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med mer information.
Inlandets företag behöver dig!

[easy-contactform id=10875]

Här kan du ladda ner, skriva ut och fylla i din ansökan på papper.

Behörighetskrav:

* Gymnasieexamen från Teknikprogrammet.

* Högst 22 år gammal

Kompletterande behörighetskrav för nationella profilen produktionsteknik, nytt för 2018.

•Skolverket: 4 §
Som kompletterande behörighetskrav för den nationella profilen produktionsteknik krävs godkända betyg på kurserna mekatronik 1 och produktionskunskap 1, eller likvärdiga meriter från arbetslivet eller annan utbildning som i huvudsak motsvarar kursernas innehåll.
•Dessa båda kurser finns som E-Learning och kan läsas in över sommaren
•Malgomajskolan ger undervisning och möjlighet att tentera av dessa kurser två veckor innan ordinarie skolstart
•Årets åk2, Mekatronik som ind. val
•Årets åk1, erbjudas båda kurserna som ind. val alternativt nätverksteknik/dator och nätverksteknik (ny timplan)

Kursöversikt:

* Processtyrning 300p (Produktionsfilosofi 100p, Produktionsfilosofi 2 100p, Produktionsutrustningar 2 100p)

* Automation & Robotteknik 300p (Allmän automationsteknik alt Mekatronic 2 100p, Robotteknik 100p, Programmerbara styrsystem 100p)

* Examensarbete 100p

* Gymnasieingenjören i praktiken 200p