I tisdags var det norrländska kvaltävlingar inför yrkes-SM 2020 i Östersund för Transportelever. Tävlingen arrangerades av TYA – Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd.

Elias Enfeldt från Malgomajskolan.stod som slutgiltig vinnare i deltävling 3. Och med sina 129 poäng var han därmed bäst i Sverige. Han var en av två med full pott på lastvikter och pallhantering. Det var spännande ända in i slutet då vi inte visste resultaten och den sista övningen tjorvade lite för honom, men med sitt lugn och tålamod löste han problemet som en riktig yrkesförare och därefter var segern ett faktum.

Under hela dagen höll han fokus trots nervositet. Denna seger ger honom en plats i SM och han är en av sex stycken som kommer att tävla i Helsingborg i April. Håller han samma fokus och lugn där så har han stora chanser att ta hem segern där också. Vi på Malgomajskolan är stolta och glada för Elias skull. Ett fint inlägg i sitt CV att visa upp när han ska uti arbetslivet.

Text: Irja Wistemar

Reportage från SVT Nyheter Jämtland här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/elever-pa-fordonsprogrammet-tavlade-infor-yrkes-sm-2020?cmpid=del%3Afb%3A20191022%3Aelever-pa-fordonsprogrammet-tavlade-infor-yrkes-sm-2020%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR0k8cGHiRest6nqr7U016W5p2j2FMO1Licz6hiUfA7NE3ki4B1_OqbuMXs