En dag i veckan har de duktiga eleverna i IMYRKFT estetisk verksamhet. Under dessa tillfällen skapar de bland annat konstverk av gallrade böcker. Under Världsbokdagen ställdes dessa vackra skapelser ut på Malgomajskolans bibliotek.

Mönstren till bokkonsten har de fått genom Facebookgrupper och webbsidor för bokvikning där det finns både mönster som är gratis och såna man får köpa. Det finns många talangfulla mönsterskapare som man kan inspireras av, men man kan naturligtvis lära sig att skapa mönster själv. Instruktionsfilmer finns på Youtube såväl som på nedanstående gruppers Facebooksidor.

IMYRKFTs elever har använt mönster från Bokvikning för alla, Bokvikning – book folding, Bokvikning inspiration och mönster, samt www.bokvikning.blogspot.se  (Lilla Brunelina).