Bar Academy

Restaurang- och Livsmedelsprogrammet i årskurs 3 har barutbildning på Bar Academy på den spanska ön Mallorca.

På den här sidan finns information om RL3’s barutbildning på Mallorca

Vad kan jag hitta här?

Här finns information om t ex vilka som får åka och vad utbildningen innehåller.

Viktiga personer

Här finns också information om vem som ansvarar för vad.

Mallorca

Ett rikt kultur och krogliv

barutbildning

Välkänd utbildning med gott renomé

Mallorca är en populär spansk ”turistö” i Medelhavet öster om Iberiska halvön och den största ön i ögruppen Balearerna med en area på 3 640 km². Det fasta invånarantalet uppgick år 2010 till 869 100, varav cirka 375 800 bor i huvudstaden Palma. 


Hur många restauranger, krogar och barer som ön har är osäkert men det är tätt mellan dem. Din internationella standareden är hög och det gör ön till ett mycket bra val för den som vill utbilda sig och arbeta inom hotell, resaturang, bar eller med turism över huvudtaget.

Som en del av utbildningen erbjuds elever på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet i årskurs 3 sedan några år tillbaka en dryg veckas bartenderutbildning på den svenskägda barskolan på Mallorca.

Barskolan Academy har varit verksamma sedan hösten 1999 och är den mest populära bartenderskolan utomlands för Skandinaver.

Skolans ambition är att hålla en mycket hög internationell standard för att eleven direkt ska kunna arbeta som bartender efter kursen. Vårt mål är att överträffa elevens förväntningar och att döma av våra elevers uttalanden vågar vi påstå att vi lyckas väldigt bra! Skolan är också flerfaldigt omnämnd i flera tidningar, bland annat fackpress.

Kontakta oss

Biträdande rektor yrkesprogram

Carola Bergh

carola.bergh (at) edu.vilhelmina.se

0940 – 142 56

Skolgatan 13 . 912 81 Vilhelmina