FT – Fordon & Transportprogrammet

WistLast_färgMöt framtiden – sök fordonsprogrammet på Malgomajskolan i Vilhelmina!

I alla tider har människan haft ett behov av att kunna förflytta sig själv och olika föremål. I dag är behovet av snabba, exakta transporter och effektivt underhåll av fordon större än någonsin tidigare. I motor- och transportbrancherna finns det därför många framtidsyrken för dig på fordons- och transportprogrammet som lever upp till kraven. Förutom sedvanliga grundkunskaper är gott kundbemötande, kunskaper om hållbar utveckling samt goda kunskaper i data och elektronik viktiga på dagens arbetsplatser.

Fordonsprogrammet_vilhelmina

Yrket idag

Att vara mekaniker eller att arbeta som förare handlar idag inte bara om vanligt mekande eller att sitta bakom ratten. Vi måste kunna många saker, som avancerad felsökning, eccodriving, fordonsvård och sist men inte minst kundbemötande och miljömedvetenhet.

Utbildningen

Första året är gemensamt för alla på fordons- och transportprogrammet. Då läser du fordonskunskap och kärnämnen som svenska, engelska och matematik.
Andra och tredje året läser du på någon av fordonsprogrammets inriktningar. Varje inriktning fokuseras på ditt framtida yrkesområde.

Efter utbildningen har du de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att börja arbeta. Om du är välutbildad och serviceinriktad går det nästan att garantera dig ett arbete i motor- och transport- branscherna. Behovet av kompetenta medarbetare är stort. Skulle du vilja läsa vidare har du dessutom grundläggande högskolebehörighet.

WistLast_färg

Fordonsprogrammet på Malgomajskolan har inlett ett samarbete med Wist Last och Buss inom utbildningen för tunga fordonsmekaniker. Samarbetet innebär att skolan får tillgång till den senaste service tekniken från Volvo Trucks.

Wist är Norrlands och Norges största återförsäljare av Volvo Trucks

Då det råder brist på tunga fordonsmekaniker. Därför finns nu en lärlingsutbildning för vuxna på Malgomajskolans fordonsprogram med lärlingsutbildningen förlagd till Wists verkstäder, se länk http://larcentrum.vilhelmina.se/

Fordon- och transportprogrammets inriktningar:

f1 tjej_personbil  transport