Internationellt

PÅ GÅNG JUST NU

El-elever från ROC Friesepoort College gör APL i Vilhelmina

Från slutet av september till mitten av november finns två elever från ROC Friesepoort College i Sneek, Nederländerna, i Vilhelmina för att göra APL på lokala företag inom el-branchen. De kommer även att besöka Malgomajskolan då och då för att knyta kontakter med våra EE-elever. Några av våra el-elever kommer även att åka till Sneek nästa år för yrkespraktik. Vi hälsar Wilrik och Marco välkomna till Vilhelmina!

Project VISA: APL i Nederländerna för VO, EE, HA och RL

Under vecka 10-15  planerar vi att några av Malgomajskolans elever ska åka till Sneek, i Nederländerna för att göra utlandspraktik. Detta är ett EU-finansierat projekt som sker i samarbete med ROC Friesepoort College i Sneek.

Bar Academy Mallorca: Bartenderkurs i Spanien

13094110_1176088892401357_666405520486996891_nUnder två veckor deltar elever från Malgomajskolans Restaurang och Livsmedelsprogram i en bartenderutbildning hos Bar Academy, Mallorca. Medföljande lärare: Thomas Nordlund och Pia Staaf.

Projekt Metalearn: Träff och workshops i Umeå

IMG_9185Under en vecka i april träffas deltagarna i Metalearn i Umeå för att besöka universitetet och höra om bl a det senaste inom gaming och digitala verktyg för inlärning, delta i workshops och andra aktiviteter. Deltagande elever från Ha, TE och EE på Malgomajskolan samt elever och lärare från Portugal, Norge, Nederländerna och Turkiet. Medföljande lärare: Hans Tegnander, Filip Johansson, Tomas Nybrand och Mashhor Afanah.

Spring Festival i Slovenien

13064514_999450470090779_1232155803629368181_oUnder några dagar i april deltar elever från SA i Spring Festival, Maribor, Slovenien. Interkulturellt samarbete och workshops med elever från elva länder. Medföljande lärare: Leif Thorsson och Helena Renman (bitr. rektor). Lyssna till inslaget i Radio P4 Västerbotten här: Vilhelminaelever far till Slovenien.

Projekt WIGS: APL i Nederländerna för EE, VO och RL

Under vårens APL-period för yrkesprogram åk 2 kommer följande elever att göra praktik utomlands i Sneek, Nederländerna: Jesper Staaf, Helen Bodefors, Ludvig Lundgren, Ludvig Forsberg, Anton Jonsson, Edvin Karlsson. Ansvarig projektgrupp: Anneke Taylor, Tina Svensson, Hans Tegnander, Thomas Nordlund och Pia Staaf.

Språkresa till Spanien och Tyskland

Elever som läser moderna språk steg 5 (spanska och tyska) åker till Spanien resp. Tyskland under v. 6 för att intensivstudera språket, bo i värdfamilj, delta i kulturaktiviteter och besöka olika sevärdheter. Medföljande lärare: Maria Sjöstedt (spa) och Leif Thorsson (ty).

Vill du veta mer om våra internationella projekt?

Vill du göra en studieresa eller en språkresa?

Vill du praktisera utomlands eller bli utbytesstudent?

Vill du ingå i vårt buddy team för utbytesstudenter i Vilhelmina?

Kontakta: Leif Thorsson eller Anneke Taylor