Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör

Genom att utbilda dig till gymnasieingenjör kommer du få gott om arbetsmöjligheter! Då industrin arbetar med att automatisera och digitalisera sina tillverkningsprocesser finns det finns gott om lediga jobb inom produktionsteknik och automation. Därför är det ett ypperligt tillfälle för dig som går tekniska linjen att ansöka till denna utbildning i digital produktionsteknik på två terminer med tonvikt på produktionsstyrning, lean och automation.

Inlandets teknikpark (Inlandets företag) står bakom satsningen och utbildningen Gymnasieingenjör har sin utgångspunkt i Toyotas produktionsfilosofier där du lär dig så kallad ”Lean”-teknik, för att kunna optimera ett produktionsflöde. Ett optimerat produktionsflöde gör det lättare att förstå var man ska automatisera och hur processen ska styras. Moderna processtyrningssystem omfattar hela processflödet från inköp till färdig produkt.

Minst 30% av utbildningen sker ute på företag, och helårsutbildningen kommer att ge dig goda kunskaper i grundläggande ingenjörsteknik, lean-teknik, programmering av industrirobotar samt optimering av processflöden och hantering av olika produktionsstyrningssystem.

Sista ansökningsdag till utbildningen Gymnasieingenjör är 18 augusti 2017 med kursstart 4 september 2017. Antagningsbeslut kommer senast den 28 juni 2017.

 

Är du intresserad?
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig med mer information.
Inlandets företag behöver dig!

Här kan du ladda ner, skriva ut och fylla i din ansökan på papper.

Behörighetskrav:

* Gymnasieexamen från Teknikprogrammet.

* Högst 22 år gammal

Kursöversikt:

* Processtyrning 300p (Produktionsfilosofi 100p, Produktionsfilosofi 2 100p, Produktionsutrustningar 2 100p)

* Automation & Robotteknik 300p (Allmän automationsteknik alt Mekatronic 2 100p, Robotteknik 100p, Programmerbara styrsystem 100p)

* Examensarbete 100p

* Gymnasieingenjören i praktiken 200p